Vi engagerar alla medarbetare  

Steg! är ett utmärkt sätt att öka medvetenheten runt behovet av vardagsmotion och hur mycket eller lite man rör på sig i det dagliga livet. I våra tävlingar når vi över 85 % av medarbetarna. 83 % av dessa uppnår vår "Må bra" nivå dvs. tillräcklig mängd daglig aktivitet enligt svenska läkare och Folkhälsoinstitutet.

Steg! är en kul aktivitet som inspirerar alla till mer rörelse och samtidigt stärker teamkänslan på arbetsplatsen. För många blir stegtävlingen den där "extra knuffen" som behövs för att komma igång. Den bidrar också till ett ökat engagemang och samarbete samt en ökad trivsel på arbetsplatsen.

Ekonomiska undersökningar visar att en satsad krona i friskvård på företagen ger fem kronor tillbaka i form av minskad sjukfrånvaro och piggare personal. 

Enligt civilekonomen och hälsorevisorn Stefan Lundström har Steg! sedan starten sannolikt sparat in minst 400 miljoner kronor åt arbetsplatser i enbart i minskade sjukskrivningskostnader.

Sophiahemmets chefläkare Peter Möller om stegtävlingens fördelar för att komma igång med vardagsmotion:

Det brukar sägas att den bästa träningen är den som blir av. Det är där vardagsmotionen kommer in i bilden. En fysisk aktivitet som inte kräver något ombyte eller utrustning, någon särskild träningslokal, partner, planering eller större tidsåtgång, som är helt gratis och kan utföras av i princip alla – den blir så klart av betydligt oftare än krångliga träningsmetoder.

Steg! är ett varumärke inom Select Wellness AB

Postadress: Select Wellness AB, Box 56084, 102 17 Stockholm

E-post: info@steg.se Växel: 08 732 24 00

www.steg.se   www.selectwellness.com